Fantomen

Legenden av De Djupa Skogarna och Dess Skapare

Fantomen Nr 1 1950

Om du är en serietidningsälskare med smak för, en gång för länge sedan, så har du säkerligen hört talas om Fantomen. Men visste du att både karaktären och skaparna har en historia lika fängslande som hans äventyr?

Fantomens Ursprungshistoria:

Fantomen såg dagens ljus 1936 genom ett samarbete mellan författaren Lee Falk och tecknaren Ray Moore. För att sätta det i perspektiv: detta var några år före Superman och Batman klädde sig i sina ikoniska dräkter.
Fantomen blev därmed den första maskerade superhjälten, och han bar sin mantel med stil långt innan det blev trendigt.

Namnet på Fantomens alter ego är Kit Walker, en av de mest tidlösa aspekterna av hans historia. Tillsammans med sitt älskade djur, Devil, lever han i Djungelpatrullen, en hemlig grotta i de djupa skogarna i Afrika.

Kika in vilka Fantomen vi kan erbjuda dig här

De Djupa Skogarna och The Oath of the Skul:

Fantomen har inte bara en passion för att rädda de svaga och försvara rättvisa, utan han har också ett engagemang gentemot de djupa skogarna som är starkare än Hercules. Hans "The Oath of the Skul" är en ed som överförts från generation till generation, och den binder honom att skydda skogarna och dess invånare från alla hot.

Men vad skulle en serietidningssuperhjälte vara utan en trogen följeslagare? Fantomen har sin, och den är i form av en lojal varg som han kallar Devil. Tillsammans utgör de ett mästerligt team som ingen skurk kan rymma från.

Fantomen i Popkulturen:

Denna tidsresa av en superhjälte har inte bara varit begränsad till serietidningarna. Fantomen har också synts till i dagstidningar, radioprogram och en TV-serie. Hans varumärke har alltid varit hans strävan efter rättvisa, hemlighetsfulla identitet och en trogen varg vid sin sida.

Fantomen - En Superhjälte med en Tidsmaskin

Fantomen har överlevt tidens tand och har kvar sin charm trots att årtionden har passerat. Hans äventyr i De Djupa Skogarna och hans tidlösa moraliska kompass har cementerat honom som en serietidningsikon som kommer att fortsätta leva vidare i generationer. Så om du är trött på moderna superhjältar och letar efter en klassiker med en touch av det exotiska och spännande, så är Fantomen din man. Han kommer inte bara att förtrolla dig, utan han kommer också att ge dig en resa genom tid och äventyr som du sent kommer att glömma.

Vill du se vad vi har för Fantomen att erbjuda dig?
Kika in här

Fantomen 2011 Nr 12

Tillbaka till blogg